Dekle z otoka Androsa

Dekle z otoka Androsa - Terencij | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Terencij
DIMENZIJA
3,65 MB
IME DATOTEKE
Dekle z otoka Androsa.pdf
ISBN
3744334750321

OPIS

Terencij (Publius Terentius Afer, ok. 190-159 pr. Kr.), osvobojeni suženj, je prvi Afričan v rimski književnosti. Velja za najpomembnejšega predstavnika rimske komedije po Plavtu.Od prezgodaj umrlega pesnika nam je ohranjenih šest komedij, od katerih je bila doslej samo ena prevedena v slovenščino (»Evnuh«) in uprizorjena na naših odrih.Prva in najstarejša med Terencijevimi komedijami ima naslov Andria, kar bi v prevodu pomenilo »Dekle z otoka Androsa«. Njena dramatika sloni na konfliktu med očetom in sinom. Toda to je samo odsev globljega konflikta, ki se odigrava v sinovi duševnosti: konflikt med čutom sinovske hvaležnosti in nezmagljivim klicem mlade ljubezni.

Ohranilo se je le šest njegovih komedij, od katerih je bila doslej v slovenščino prevedena le ena - Evnuh. Dramatika Dekleta z otoka Androsa sloni na konfliktu med očetom in sinom. Sapfo se je poročila s Cercolasom, bogatim in plemenitim človekom z otoka Androsa, s katerim je imela tudi hčer Kleido.

A Reja ima lastno inteligenco in zavest. Rudar in vesoljska ladja postaneta simbiotični organizem in se podata v boj proti zlu, ki skuša zavzeti vse Osončje. App Tiles App Tiles je sistemski pripomoček z ozko določenim namenom, in sicer nam pomaga, da katerokoli aplikacijo prestavimo na zaslon s hitrimi nastavitvami..

POVEZANE KNJIGE