Zgodovina branja

Zgodovina branja - Alberto Manguel | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alberto Manguel
DIMENZIJA
8,21 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina branja.pdf
ISBN
4577852885269

OPIS

Zgodovina branja (A History of Reading, 1996) nas popelje skozi načine branja, pa ne po običajni kronološki poti, temveč po tematskih sklopih; vsakemu je posvečeno eno poglavje. V besedilu se prepletajo zgodovinski podatki in anekdote, dejstva in njihova refleksija, navedki iz del svetovnih klasikov in izkušnje z ulice. Od opisa branj oslepljenemu Jorgeju Luisu Borgesu do popisov znamenitih knjižnic stare dobe, od različnih pogledov na roman Proces Franza Kafke do bralnih navad znanih pisateljev ... Šest tisoč let branja v eni knjigi in neštetih zgodbah.Knjiga je opremljena z več kot sto ilustracijami iz bralnega sveta in pomeni odlično motivacijo za nadaljnja osmišjena branja.V Argentini rojeni in dolga leta v Kanadi živeči pisatelj, prevajalec in urednik Alberto Manguel (Buenos Aires, 1948) je objavil vrsto knjig, med njimi Slovar izmišljenih krajev (The Dictionary of Imaginary Places, 1980, skupaj z Giannijem Guadalupijem), roman Prišle so novice iz tuje dežele (News From a Foreign Country Came, 1991), knjigo o filmu Frankensteinova nevesta (Bride of Frankenstein, 1997) in več antologij kratke zgodbe. Njegova domača knjižnica, ki jo je namestil v obnovljene grajske ruševine v Poitou-Charentesu v Franciji, šteje več kot trideset tisoč knjig.

Prve znane ... Yuval Noah Harari (1976) je s knjigama Sapiens: kratka zgodovina človeštva in Homo deus: kratka zgodovina prihodnosti zaslovel po vsem svetu, saj sta hitro postali mednarodni uspešnici. Kar ni čudno, saj spadata med tista prodorna dela, ki postavljajo prava vprašanja, dajejo jasne odgovore in odpirajo oči. Emka.si vam nudi največjo ponudbo knjig na slovenskem spletu ter zanimivo ponudbo v ostalih oddelkih za dom in pisarno.

S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih ... ‎Zgodovina branja (A History of Reading, 1996) nas popelje skozi načine branja, pa ne po običajni kronološki poti, temveč po tematskih sklopih; vsakemu je posvečeno eno poglavje. V besedilu se prepletajo zgodovinski podatki in anekdote, dejstva in njihova refleksija, navedki iz del svetovnih klasikov… Če ne želite, da bi bilo zabeleženo, katere spletne strani ste obiskali v Chromu, lahko izbrišete zgodovino brskanja v Chromu - deloma ali v celoti.

POVEZANE KNJIGE