Zgodba gospoda Sommerja

Zgodba gospoda Sommerja - Patrick Süskind | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patrick Süskind
DIMENZIJA
5,3 MB
IME DATOTEKE
Zgodba gospoda Sommerja.pdf
ISBN
8440189823519

OPIS

Bavarski pisatelj in dramatik Patrick Süskind (1949) je svoj prvenec, pogosto igrano monodramo Kontrabas objavil leta 1984, leto pozneje pa zaslovel z romanom Parfum, po katerem so leta 2007 posneli istoimenski film. 1987. je izšla njegova novela Golob, 1991. pa Zgodba gospoda Sommerja.V prvi osebi zapisana \"otroška\" pripoved, polna na prvi pogled nepomembnih podrobnosti, nas subtilno uvede v nemško občutenje povojnega časa, v katerem se krivda prepleta z neustavljivo željo po novem življenju.

Ena teh je tudi pričujoča knjiga, ponovni biserček o čudaku, tokrat gospodu Sommerju. Domov > Vse knjige > Leposlovje > Leposlovni roman > Zgodba gospoda Sommerja Zgodba gospoda Sommerja Patrick Süskind. 16,00 ... Patrik Süskind: Zgodba gospoda Sommerja Celjska Mohorjeva družba, Celje, 2007, 16 € Deček živi v Dolnjem Jezeru, pleza na drevesa in računa, s kakšno hitrostjo bi padel z njih, pri histerični gospodični Funkel se uči igranja na klavir, upa, da bo domov pospremil deklico Karolino, se trudi izboljšati vožnjo s kolesom in pri ... Zgodba gospoda Sommerja z letnico izdaje 1991, spoznamo kot subtilnega zapisovalca povojnega časa.

in W.: RDE A KAPICA (C) Brest Vida: PRODAJAMO ZA ... 23. 31.

POVEZANE KNJIGE