Oblika vode

Oblika vode - Andrea Camilleri | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrea Camilleri
DIMENZIJA
11,4 MB
IME DATOTEKE
Oblika vode.pdf
ISBN
7996123565539

OPIS

Oblika vode je bil prvi primer, ki ga je razrešil komisar Montalbano, in že takoj zelo zamotan: truplo pomembnega meščana, ki ga najdejo na zbirališču prostitutk in razpečevalcev droge, sproži vrsto ugank in nakaže mnogo smeri. A katera je prava v svetu, kjer se različne spolne prakse prepletajo s političnimi manipulacijami visokega dometa?Na straneh Camillerijevih kriminalk ne manjka bistroumnih dialogov in pikantnih aluzij na italijansko politiko in kulturo, predvsem pa v njih zaživi prava Sicilija s svojim jezikom, vonjavami in okusi. Knjigo odlikuje izjemna berljivost in sočen jezik.Andrea Camilleri (rojen leta 1925 v Porto Empedoclu na Siciliji) je pripovednik, pesnik, gledališki in televizijski režiser in scenarist. Že z zgodnejšimi proznimi deli si je pridobil veliko naklonjenost bralcev, ki je še narasla, ko je začel pisati kriminalne romane, v katerih vsakršsne zanke razvozlava Salvo Montalbano, policijski komisar juznjaškega temperamenta. Z njimi je postal najbolje prodajan italijanski pisatelj in doživel številne prevode in televizijsko upodobitev.

01 239 22 17. [email protected] ... Oblika vode, politična romanca, ki so jo ovenčali s trinajstimi oskarjevskimi nominacijami (bolj Lepotica in zver kot King Kong, bolj Delikatese kot E.T., oh, in bolj Panov labirint kot Škrlatni vrh, če smo že ravno pri Del Toru), je film o groteskni humanoidni kreaturi, ki pride iz vode, in ženski, ki se vanjo zaljubi. Oblika vode je po blockbustrski prenapihnjenosti Ognjenega obroča in razkošnem manierizmu Škrlatnega vrha vrnitev k osnovnim principom Del Torovega filmskega ustvarjanja: pripoved o osamljenih dušah in neverjetnih pravljičnih bitjih, ki jo zaznamujeta neverjetno detajlirana scenografija in alegorija temačnih političnih sil 20.

... Oblika vode. The Shape of Water Guillermo del Toro, ZDA, 2017, 119' igrajo: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins.

POVEZANE KNJIGE