Ninin dnevnik

Ninin dnevnik - Nina Lugovska | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Lugovska
DIMENZIJA
9,53 MB
IME DATOTEKE
Ninin dnevnik.pdf
ISBN
4650298087496

OPIS

Nina Lugovska je odraščala v času Stalinovega zatiralskega režima, ko je vladalo pomanjkanje in je vlada neusmiljeno trpinčila ljudstvo, v času, v katerem je že neprimerna beseda lahko bila povod za obtožbo.Ninin dnevnik je pričevanje mladega dekleta, ki ni poznalo svobode, a je po njej hrepenelo. Nina piše predvsem o svojem notranjem svetu, o svojih čustvih in o najstniških težavah. Kljub temu da to ni politično besedilo, pa med vrsticami zaznamo tudi ostro kritiko totalitarnega režima; misli so jasne, prvinske, neobremenjene z idealizmom. Ninino pisanje govori o njeni moralni in intelektualni neodvisnosti, o njeni upornosti, zaradi katere ne popusti pod pritiski vlade, ter priča o tem, da duhovne svobode ni mogoče zatreti.Ob branju pomislimo na Dnevnik Ane Frank, saj sta obe najstnici najobčutljivejše obdobje svojega odraščanja preživljali v krutih razmerah. Kljub prostorski oddaljenosti sta si njuni usodi podobni – bili sta naključni in neprostovoljni priči zgodovine, ki ju je za vedno zaznamovala.

Mobitel: 051-394-717 Knjiga NININ DNEVNIK, MLADOSTNIŠKA OBTOŽBA STALINOVEGA REŽIMA, NINA LUGOVSKA, UČILA 2007, trde platnice, dobro ohranjena. Prevzem v Ljubljani ali po pošti po ceniku Pošte Slovenije.

trenutno sem na 600strani , prebrat jih moram pa še 400. Kako bi upisala tole knjigo? Zeloo dolga in zanimiva in ogromno število podatkov, za katere ne vem kako si jih bom ... Resnična zgodba, prepisana iz dnevnika odvisnika - uživalca drog, v kateri si sledijo v...

POVEZANE KNJIGE