Lončeni pes

Lončeni pes - Andrea Camilleri | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrea Camilleri
DIMENZIJA
9,69 MB
IME DATOTEKE
Lončeni pes.pdf
ISBN
2471301290726

OPIS

Lončeni pes je eden najboljših romanov v seriji kriminalk s komisarjem Montalbanom. Zaplete se z vrsto na videz nepovezanih, kaj čudnih dogodkov: avtomobilsko nesrečo, nenavadnim ropom v veleblagovnici in srečanjem komisarja z mafijcem Tanom Grškim, ki mu pozneje pove za skrivnostno votlino, kjer najdejo že pred desetletji umrla ljubimca, ob njunih nogah pa lončenega psa. Komisar se strastno poda v razreševanje starega zločina, pri čemer jo skoraj skupi. V sočnem prevodu Veronike Simoniti pred nami oživi sicilijanski temperament duhovitega in poštenega Montalbana, ljubitelja dobre hrane lepih žensk, ki se mu bralec ne more upreti.Andrea Camilleri (rojen leta 1925 v Porto Empedoclu na Siciliji) je pripovednik, pesnik, gledališki in televizijski režiser in scenarist. Že z zgodnejšimi proznimi deli si je pridobil veliko naklonjenost bralcev, ki je še narasla, ko je začel pisati kriminalne romane, v katerih vsakršne zanke razvozlava Salvo Montalbano, policijski komisar južnjaškega temperamenta. Z njimi je postal najbolje prodajan italijanski pisatelj in doživel številne prevode in televizijsko upodobitev. 

Pečarstvo Megamik ima v ponudbi pečnice priznanih evropskih proizvajalcev in je možno izbirati med preko 300 možnimi barvnimi odtenki "Lončeni pes je eden najboljših romanov v seriji kriminalk s komisarjem Montalbanom. V sočnem prevodu Veronike Simoniti pred nami oživi sicilijanski temperament duhovitega in poštenega Montalbana, ljubitelja dobre hrane in lepih žensk, ki se mu bralec ne more upreti," je o knjigi zapisal založnik. 1.

Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržujejo toploto preko celega dne. Kurišče lončene peči je zaprto, dimni plini pa na poti po dimnih kanalih obzidanih s šamotom skozi pečnice oddajajo toploto. Moje želje; Moj račun; Košarica; Na blagajno; Odjava; Antikvariat.

POVEZANE KNJIGE