Putinova Rusija

Putinova Rusija - Ana Politkovska | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Politkovska
DIMENZIJA
4,95 MB
IME DATOTEKE
Putinova Rusija.pdf
ISBN
7810211787535

OPIS

Pod vsevidnim, a s človeško toplino obarvanim pogledom novinarke Ane Politkovske so se znašli mafijski posli, moralna izprijenost ruskih oligarhov, skorumpiranost vojske in sodstva, propadanje intelektualnih krogov, tragično neuspešno reševanje talcev v moskovskem gledališču in v beslanski osnovni šoli, ignorantski odnos oblasti do jedrske flote na Kamčatki, ki je v katastrofalnem stanju, nečlovečnost ruskih častnikov, nemogoče razmere, v katerih živijo vojaki …Gre zabrezkompromisno obsodbo aktualne ruske oblasti, predvsem nepripravljenosti vlade na mirno razrešitev čečenske krize, ter brezbrižnosti zahodnih družb do tega, kar se dogaja v \"novi\" Rusiji. Razkrivanje grozot se loteva preko intimnih zgodb malih ljudi v deželi moralne in socialne kataklizme, ki se je še ne tako dolgo nazaj rešila enega, zdaj pa nezadržno drvi v drugi totalitarizem.Radikalna novinarka Politkovska je dobesedno vzela citat: »Knjiga je orožje, vzemi jo v roke« in z njo z vseh front napadla Putina. Ostro kritičarko Putinove oblasti so 7. oktobra 2006 našli umorjeno pred njenim stanovanjem v Moskvi.

Bi se pa naj še bolj kot doslej osredotočil na agresivno zunanjo politiko Rusije. Rusija i Aleksej Navaljni: Putinov prijatelj i oligarh Rotenberg tvrdi - palata na Crnom moru je moja. 21 januar 2021.

Rusija, obećavajući besplatne injekcije za svojih 146 miliona stanovnika, započela je proizvodnju prošle godine, a vakcina se trenutno proizvodi u zemljama, uključujući Indiju, Južnu Koreju i Brazil. Vladimir Putin je pred zadnjim predsedniškim mandatom ljudstvu obljubljal, da bo izkoreninil revščino, kar pa bo brez reform težko izvedljivo. Bi se pa naj še bolj kot doslej osredotočil na agresivno zunanjo politiko Rusije. Rusija i Aleksej Navaljni: Putinov prijatelj i oligarh Rotenberg tvrdi - palata na Crnom moru je moja.

POVEZANE KNJIGE