Naš zrak

Naš zrak - Jorge Guillén | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jorge Guillén
DIMENZIJA
6,79 MB
IME DATOTEKE
Naš zrak.pdf
ISBN
7000426700638

OPIS

Jorge Guillén pripada tisti skupini španskih pesnikov, ki je pri nas postala znana kot Lorcova generacija. V nobeni drugi evropski deželi se ni od konca preteklega stoletja zbrala tolikšna množica lirskih talentov kot prav v Španiji. Guillén je več desetletij veljal kot avtor ene same knjige z naslovom \"Cántico\" (Hvalnica), ki je najprej izšla v Madridu kot drobna pesniška zbirka, nato pa še v razširjeni izdaji s podnaslovom \"Fe de vida\" (Vera v življenje). Kasneje je izdal še dve pesniški zbirki in svoje tri knjige poezije združil v zbirki z naslovom \"Aire nuestro\" (Naš zrak). V njej je izjemni pesnik ponovno izpričal svojo ustvarjalno vitalnost.

Nov 2017. Kategorija: Komentarji Wed, 22 Nov 2017 08:00:00 +0100 Povprečen človek na dan poje poldrugi kilogram hrane, spije dva kilograma vode in prediha 14 kilogramov zraka.

Povprečen človek na dan poje poldrugi kilogram hrane, spije dva kilograma vode in prediha 14 kilogramov zraka. Onesnaževala v zraku gredo lahko skozi pljuča naravnost v kri, še ... November 2020 je bil prvi hladnejši mesec, ko je tudi naša toplotna črpalka zrak-voda prvič resneje grela naš dom.

POVEZANE KNJIGE