Kako so prodajalci megle zavladali svetu

Kako so prodajalci megle zavladali svetu - Francis Wheen | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Francis Wheen
DIMENZIJA
8,39 MB
IME DATOTEKE
Kako so prodajalci megle zavladali svetu.pdf
ISBN
4297590879064

OPIS

Uspešnica Francisa Wheena, britanskega kolumnista leta, v iskrivih esejih rešeta izkrivljene vrednote in nove poglede, ki skušajo nadomestiti pojme, kot so zgodovina, napredek in razum. Od novega viktorijanstva Margaret Thatcher, ajatolovega obujanja režima, ki je obstajal pred 1.300 leti, do raznih kultov, kvakerjev, gurujev, iracionalne panike, nove desnice, novega laburizma, skratka, epidemije političnih in drugih prodajalcev megle – Wheen ne prizanese prav nikomur.Duhovita, prepričljiva polemika o ponikanju razuma na pragu 21. stoletja.

Ker že od leta 1996 prodajam meglo, me je naslov seveda pritegnil k nakupu. Prvo poglavje piše o neoliberalizmu in friedmanističnem zagovoru teorije prostega trga, ki sta ga v politiko vodilnih spravila Reagan in Thatcherjeva. Ko sem enkrat na začetku tisočletja še v originalu brala knjigo Kako so prodajalci megle zavladali svetu (Mladinska knjiga, prevod Irena Duša Draž), zdaj že upokojenega angleškega kolumnista in novinarja Francisa Wheena, se mi je zdelo, da v njej sicer odlično opisuje sodobni svet, čeprav je včasih le prevelik godrnjač in so njegove teorije obupno pretemačne. Izšli eseji znanega britanskega novinarja. Knjiga z naslovom Kako so prodajalci megle zavladali svetu Francisa Wheena je še vedno zelo aktualna.

Ni težko prepoznati razlogov, zaradi katerih polinteligentež sovraži znanje. KAKO BITI PARIŽANKA vedno in povsod. Ljubezen, stil in razvade.

POVEZANE KNJIGE