Dnevnik Ane Frank

Dnevnik Ane Frank - Anne Frank | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anne Frank
DIMENZIJA
8,39 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik Ane Frank.pdf
ISBN
2349574943888

OPIS

Dnevnik Ane Frank je znamenita knjiga 20. stoletja, ki daleč od zgodovinske objektivnosti in neprizadetosti prikazuje intimno doživljanje druge svetovne vojne. Štirinajstletna judovska deklica, ki se je s svojo družino skrivala na podstrešju upravne stavbe v Amsterdamu od junija 1942 do avgusta 1944, je svoje najbolj intimne misli zaupala Kitty, kakor je imenovala svoj dnevnik.Strah pred nacisti, ki so iskali skrite judovske družne, je Ana Frank ubesedila na nepozaben načn. Njene izpovedi so se toliko bolj pretresljive, saj so družino Frank izdali in jih po tem, ko so jih aretirali, poslali v koncentracijska taborišča. Ana Frank ni preživela.Ker v 2007 zaznamujemo 60. obletnico nastanka njenega dnevnika, nova slovenska razširjena izdaja prinaša tudi doslej se neobjavljena pisma. 

Avtorske pravice je ves čas imela švicarska Fundacija Ane Frank s sedežem v Baslu, ki je dobiček od prodaje dnevnika razdeljevala v dobrodelne namene. Veste, Dnevnik Ane Frank ni zgolj knjiga. Je dokument zgodovine.

During World War II, a teenage Jewish girl named Anne Frank and her family are forced into hiding in the Nazi-occupied Netherlands. Hitra sinopsis Anne Frank: Dnevnik mlade deklice. Anne Frank je trinajstletna židovka, ki živi v Amsterdamu, na Nizozemskem.

POVEZANE KNJIGE