Mali hudobec

Mali hudobec - Fjodor Sologub | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fjodor Sologub
DIMENZIJA
4,24 MB
IME DATOTEKE
Mali hudobec.pdf
ISBN
5054764214348

OPIS

\"Glavni lik, Ardaljon Peredonov, je idealen junak dekadence, zgodnje predstopnje simbolizma. Je človek, ki je tujec v lastnem svetu, zato se zapira vase; v njem se počuti kot ujeta zver, igračka nagonov in iracionalnih sil, zato ne zaupa nikomur; vsepovsod vidi sovražnike, zato se brani s še hujšim sovraštvom, ki prehaja v demonizem in metafizično zlo. Kot tak je kajpada ne le vzorčni lik dekadence, ampak tudi nova stopnja v razvoju ruskega literarnega junaka od Jevgenija Onjegina, Pečorina, Čičikova, Akakija Akakijeviča, Oblomova in Juduške Golovljova do junakov Dostojevskega, kakršni so Goljadkin, Makar Devuškin, Ivan Karamazov ali \"besa\" Verhovenski in Stavrogin. Ta junak se je v Peredonovu iz odvečnega človeka prelevil v popolno degradacijo, postal je popoln negativec brez najmanjše družbene odgovornosti, brez morale in vesti, z razkrojeno zavestjo, ki odseva razpadajočo stvarnost. Postal je samotar, odpadnik in blaznež, ki se podaja v službo, na obiske mestnih veljakov in na večerje k prijateljem v družbi svojega alter ega, zlega dvojnika, črta in besa, malega Mefista v podobi neulovljivke, nazadnje pa je kot žrtev zla v samem sebi in svetu prignan do tragičnega konca. Peredonov Fjodorja Sologuba, nekakšen docela izpraznjeni čehovski \"človek v škatli\", je tako postal zadnji člen v vrsti veličastnih literarnih postav od Gogolja prek Dostojevskega do Čehova.\" Drago Bajt

Igralnica Mali ČuDo je prostor poln topline in nežnosti. Poleg notranje igralnice je omogočeno varno gibanje tudi na terasi, kjer imamo visoke grede.

Primerjaj Dodaj izdelek za primerjavo Dodano. Filtri.

POVEZANE KNJIGE