Kuga fantazem

Kuga fantazem - Slavoj Žižek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavoj Žižek
DIMENZIJA
7,76 MB
IME DATOTEKE
Kuga fantazem.pdf
ISBN
8031121341233

OPIS

Ker je kuga tokrat izbruhnila v večjih urbanih središčih, kar povečuje možnost za nenadzorovano širjenje, je Svetovna zdravstvena organizacija zaskrbljena in že okrepila svoje ekipe na otoku. Tudi med Marxovo in Freudovo rabo pojma fetišizma obstaja, kot opozarja Slavoj Žižek v svoji knjigi Kuga fantazem, določena homologija; oba sta namreč simptom notranje protislovnosti - prvi kapitalistične družbe, drugi genitalne ojdipske seksualnosti. Etiologija (seksualnega) fetišizma Prva, literarna zgodovinarka, ki besno piše vsem dostopnim institucijam, je svojo kritiko knjige - kot smo lahko slišali v eni od oddaj - utemeljila zlasti na interpretaciji s pomočjo knjige Kuga fantazem avtorja Slavoja Žižka, v kateri med drugim - če že tako radi navajamo naključne odlomke iz knjig - beremo tudi o tako ... Žižek je leta 1997 napisal "Kuga fantazem".

Common terms and phrases. Srednja šola: Gimnazija Bežigrad Želel postati filmski režiser (Hitchcock), v gimnaziji pa se navduši nad filozofijo Fakulteta: Filozofska fakulteta, Ljubljana l. 1971 diplomira iz filozofije in sociologije l.

POVEZANE KNJIGE