Psihologija staranja

Psihologija staranja - Vid Pečjak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vid Pečjak
DIMENZIJA
9,96 MB
IME DATOTEKE
Psihologija staranja.pdf
ISBN
7357126821391

OPIS

Prvega dne našega šolanja se je profesor najprej predstavil in nas sposbudil, da se spoznamo med seboj. Vstala sem in se razgledala, ko se je neka roka rahlo dotaknila mojega ramena. Obrnila sem se in zagledala nagubano majhno gospo z nasmehom, ki je preveval vso njeno osebo. »Pozdravljena, ljuba soseda! Moje ime je Roža. Stara sem sedeminosemdeset let. Te lahko objamem?« (Iz Namesto uvoda)Vid Pečjak, psiholog in književnik, je svojemu obsežnemu opusu dodal novo knjigo, ki obravnava psihologijo staranja in starosti. Izčrpno predstavi demografski, psihološki, biološki, socialni in psihosocialni vidik staranja, govori o sposobnostih in spretnostih starejših ljudi, o njihovi osebnosti itn. Iz knjige veje modrost in izkušenost starejšega para (pri pisanju je sodelovala Marija Pečjak).

Predmet psihologije starenja, pa samim tim i ove knjige jeste dvojak. Ona izučava proces starenja psihičkih, psihomotornih, intelektualnih funkcija i čoveka u celini, ali i starost kao etapu života - stare ljude. Monografija Staranje v Sloveniji prinaša raziskovalna spoznanja o petindvajsetih temah staranja in medgeneracijskega sožitja.

dr. Vid Pečjak je področje slovenske gerontologije obogatil s poglobljenim pregledom glavnih psiholoških vidikov staranja.

POVEZANE KNJIGE