Skriti grad

Skriti grad - Jože Rode | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Rode
DIMENZIJA
4,26 MB
IME DATOTEKE
Skriti grad.pdf
ISBN
3498946680671

OPIS

Skriti grad je napeta povest priznanega mladinskega avtorja Jožeta Rodeta. Tri najstnike popelje radovednost v pravo avanturo, še več, skoraj v boj za preživetje, ko se oglasi še mogočna narava. Trije fantje se odločijo poiskati skriti grad, o katerem je pripovedoval ded enega izmed njih. Starodavne ruševine naj bi se skrivale na oddaljenem in težko dostopnem kraju in prijatelji so odločeni, da ga razkrijejo. Pa jim bo uspelo? Vendar Rodetova povest ni samo pustolovščina. Je tudi pripoved o sodobnem svetu, ki s svojimi pastmi lovi negotovega človeka, po drugi strani pa so te življenjske zanke izziv ljudem s pokončno držo. Mimogrede se soočimo še s problemom alkoholizma in pretiranega čaščenja materialnih dobrin. Zgodba ni samo napeto mladinsko branje, saj pedagoški kazalec dviguje tudi staršem, ki morajo odgovoriti na marsikatero neprijetno vprašanje. Pisec, vešč pisanja, nam prikliče v spomin nekaj že skoraj pozabljenih besed, najstnikom pa odpira nov izrazni svet v času, ki ga zaznamuje že skoraj bebavo izražanje z medmeti. Tako na lep in zanimiv način prek pustolovščine vstopamo še v jezikovno bogat in stilistično dovršen svet, ki vsekakor večplastno bogati. 

Skriti kotički Slovenije. Odkrivajte z nami manj poznane dele Slovenije, njihove posebne običaje, pristna doživetja in najlepše razglede! ... Romantičen pogled na skriti turniški ribnik.

V soju luči vas popeljemo skozi ptujsko... Skriti zakladi na gradu Lindek. Z gradovi je močno povezana preteklost naše dežele, zato ni čudno, da se je v ljudski domišljiji spletlo toliko zgodb o gradovih in o zakladih, ki so se skrivali v grajskih sobanah in kleteh.

POVEZANE KNJIGE