Sestre v križu

Sestre v križu - Aleksej Mihajlovič Remizov | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksej Mihajlovič Remizov
DIMENZIJA
11,80 MB
IME DATOTEKE
Sestre v križu.pdf
ISBN
1487920432241

OPIS

Aleksej Mihajlovič Remizov je bil ruski pisatelj, memoarist, dramatik in publicist. Umetnost je dojemal kot izraz globoko zakoreninjenih arhetipov, ki prihajajo na dan v obliki sanj in fantazij. Zapisal je: \"Nekje ob strani tiho opazujem življenje in se spominjam.\" S tem nastavkom so nastajali njegovi romani, povesti, bajke, spomini in avtobiografski eseji. Njegovi romani, med njimi tudi Sestre v križu (1910) so izrazito modernistična besedila lirske narave. Prizorišče romana je hiša Burkova v Peterburgu, ki s svojim dvoriščem simbolno predstavlja velemesto, celotno Rusijo in cel svet. Na tem prizorišču se vrstijo dogodki in ljudje s svojimi usodami.

Razen sedenja na delovnem mestu, sedimo tudi pri branju, gledanju televizije, igranju video igric, uporabi računalnika. Bolečine v križu se pogosto pojavijo tudi kot posledica napačnega dvigovanja. Večina ljudi pri dviganju predmetov s tal obrne stopala navzven, kolena navznoter in naprej in ima ukrivljen hrbet.

Sodobni način življenja nam zapoveduje sedenje, tudi štiri do pet ur in več na dan. Razen sedenja na delovnem mestu, sedimo tudi pri branju, gledanju televizije, igranju video igric, uporabi računalnika. Bolečine v križu se pogosto pojavijo tudi kot posledica napačnega dvigovanja.

POVEZANE KNJIGE