Delanje romana

Delanje romana - Saša Vuga | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Saša Vuga
DIMENZIJA
7,8 MB
IME DATOTEKE
Delanje romana.pdf
ISBN
9528546556593

OPIS

Delanje romana se je zapisovalo ob štirih romanih (Opomin k čuječnosti, 1997, Na rožnatem hrbtu faronike, 1999, Sij s kačjih rid, 2003, Kobariško zrcalo, 2007). In intervjuju Usnjena vrečka Tila Ulenspiegla, 2005. Gre za besedilo, ki je v naši literaturi unikatno, sorodno le podobno edinstveni Delavnici Lojzeta Kovačiča - prav temu prijatelju je delo tudi posvečeno.V Delanju romana izroča pisatelj bralcu svoje dnevniško nočne zapiske, komentarje, razpoloženja. Svoje kritične poglede na podobo narave, človeka, domačije, sveta - posebno dragoceni so spomini na sodobnike, ki v njih zaživi naše kulturno prizorišče preteklih let. Glavni poudarek je na genezi posameznih del, to pa odpira pot k Vugovi izrazito osebni poetiki. Vugovo Delanje romana je pomembno besedilo o značilnih zakonitostih književnega ustvarjanja. Knjiga, ki prislanja vrata v umetnikovo delavnico.Saša Vuga (1930, Most na Soči), pisatelj, izjemen stilist. Med njegovimi deli jepikareskni roman Erazem Predjamski prava stilistična mojstrovina. Drugi véliki tekst je roman iz Napoleonovih dni, Krtov kralj - tu ponovno izstopa slogovna briljanca.

Roman by Saša Vuga ( Book ) 5 ... Delo Rekviem za heroji je napisal Vuga, Saša leta 1969 pri Založbi Mladinska knjiga. Gre za prvo slovensko knjižno izdajo TV literature.

Državna založba Slovenije. Provider. Saša Vuga.

POVEZANE KNJIGE