Dekle v jezeru

Dekle v jezeru - Egyd Gstättner | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Egyd Gstättner
DIMENZIJA
11,66 MB
IME DATOTEKE
Dekle v jezeru.pdf
ISBN
4602105555902

OPIS

Na Koroškem imamo krajevne napise. Na Koroškem imamo pa tudi Vrbsko jezero. Na njegovem dnu naj bi po izročilu ležali predalpska Atlantida in zala črnolasa ljudska pesnica. Slednja zanima pri pisanju zablokiranega pisatelja E. Gstättnerja, ki kot ozdraveli bolnik na srcu nenehno obkroža jezero. Peripatetik si z žičnega osla z zameglenim pogledom zaradi nikotinskega odvajanja in plinastega trebuha ogleduje divjo Koroško, kjer se Avstrija predstavlja v svoji najbolj nemoralni obliki: od turizma nori župani, GTI-jevski primitivci, trgovinske blagajničarke s pravopisnimi slabostmi. Omenjena ljudska pesnica, ki s svojo edino koroško himno v molu velja za pramater karantanske književnosti, je vozečemu se pesniku pri tem enako pozorna poslušalka kakor Olimpija Natanaelu (v Hoffmannovem „Zaspančku“).Gstättnerjeva pripoved \"Dekle v jezeru\" je postskriptum trilogije »Brezdelneži na jugu« (Die Nichtsuer im Süden) in je izšla v zbirki Austriaca v Mohorjevi Celovec. 

... Naslednji dan na jezeru čoln je stal, A za parom je le video ostal.

Sara se je oddaljila od družine in odšla v Los Angeles študirat pravo, kjer je zdaj vedno bolj uspešna. V Divjem jezeru pri Idriji se je utopil 35-letni potapljač iz Ljubljane. Do utopitve je prišlo zaradi mraza, saj mu je zmrznila membrana na dihalnem aparatu.

POVEZANE KNJIGE