Nespodobna anekdota

Nespodobna anekdota - Fjodor Mihajlovič Dostojevski | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fjodor Mihajlovič Dostojevski
DIMENZIJA
4,55 MB
IME DATOTEKE
Nespodobna anekdota.pdf
ISBN
1714431731758

OPIS

Le-ta zagovarja tezo, da humanost lahko združi višji in nižji sloj ljudi. Nespodobna anekdota Ta esej bi pravzaprav moral govoriti o slednjem - kako sem pisal svoje magistrsko delo. Toda to početje je sila dolgočasno, videti je približno takole: zjutraj vstanem, spijem kavo, v naročje vzamem računalnik in grem nad nalogo.

19,00 ... V Nespodobni anekdoti Dostojevski satirično upodobi tedanjo družbeno-politično stvarnost, predvsem novopečene liberalce (general Pralinski), ki so s svojim razglašanjem nujnosti »humanosti« v medčloveških odnosih predstavljali veliko upanje za narod, kar pa Dostojevski kmalu razkrinka kot golo željo po ohranitvi starih privilegijev na račun ljudstva. Reakcija podrejenih na nepovabljenega gosta pa je nasprotna od pričakovane, večer se konča s škandalom in nezavestjo pijanega Pralinskega, ki ni vajen alkohola. Zjutraj, ko pride k sebi, jo neopazno pobriše in osem dni ne stopi iz hiše, saj se zaveda, da bo »njegova anekdota prišla v zgodovino«.

POVEZANE KNJIGE