Življenje don Kihota in Sanča

Življenje don Kihota in Sanča - Miguel de Unamuno | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miguel de Unamuno
DIMENZIJA
7,60 MB
IME DATOTEKE
Življenje don Kihota in Sanča.pdf
ISBN
4442350089584

OPIS

stoletja.V slovenščini ga poznamo po esejih (Tragično občutenje življenja, 1983, 2005, Umetnost in resnica, 1988), romanih (Megla, 1998) in poeziji (Velázquezov Kristus, 2000).Esej ... Bistroumni plemič Don Kihot iz Manče (izvirno špansko El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha) ali krajše Don Kihot je roman španskega pisatelja Miguela de Cervantesa.Prvi del je izšel leta 1605, drugi pa 1615.Predstavlja prvi evropski (novoveški) roman.Prvotno napisan v španščini je preveden v številne jezike; med slovenskimi prevodi sta najbolj znana prevoda Stanka Lebna iz ... gospa rečila življenje. Biskajec je tako moral k Dulsineji.

Pušica se je zapičila v krilo in Don Kihota z Rosinantom vred pognala visoko v zrak. Zelo sem se prestrašil in odjezdil do Don Kihota, kateri se je junaško in brez stokanja pobral in zahteval da jezdiva naprej.

POVEZANE KNJIGE