Večerja

Večerja - Herman Koch | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Herman Koch
DIMENZIJA
9,43 MB
IME DATOTEKE
Večerja.pdf
ISBN
2386243672736

OPIS

Temačno napeta, boleče dvome porajajoča eksplozivna snov romana Večerja sooči dve družini, postavljeni pred najtežjo odločitev v življenju.Na poletni večer. V prefinjeni restavraciji v Amsterdamu. Slišati je nežno momljanje in omikano žongliranje s praznimi besedami. Dokler se sekira ne zasadi v tnalo. Tik pred kulinaričnim vrhuncem zavre. Petnajstletna sinova sta zagrešila objesten, jedko zloben zločin. Dejanja ne obžalujeta. In vendar ... Zgodila se je strašna tragedija. Kako daleč bo segla roka zaščite?Narativna struktura se vije okrog treh hodov večerje, med katerimi se morajo odrasli odločiti, kako bodo ukrepali. Kochovi liki se spopadajo sami s seboj v prefinjeno zaviti prozi. Po tej večerji nič več ne bo tako, kot je bilo. Dobitnik nagrade bralcev za nizozemsko knjigo leta 2009

V prvih stoletjih so kristjani izoblikovali svoje bogoslužje na temelju ponovitve zadnje večerje. Taki obredi v prvotnem krščanstvu so se imenovali agape - obedi ljubezni (grška beseda αγάπη pomeni ljubezen). Večerja.

Kolikokrat smo slišali za rek »kraljevski zajtrk in siromaška večerja«. Tako bi moralo biti, vendar se v našem vsakdanjiku dogaja ravno obratno. Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za večerja v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Zadnja večerja je imala odločilen vpliv na nastajajoče krščanstvo.

POVEZANE KNJIGE