Pomorščakov kruh

Pomorščakov kruh - Vinko Grgič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Grgič
DIMENZIJA
8,23 MB
IME DATOTEKE
Pomorščakov kruh.pdf
ISBN
9412450993170

OPIS

Vinko Grgič je bil pomorščak skupaj dvanajst let in jih je na ladjah dejansko prebil devet. Plul je na petnajstih ladjah, pod petimi zastavami, v posadkah, katerih člani so pripadali več kakor dvajsetim narodom.Avtor v knjigi iskrivo pripoveduje o življenju pomorščakov, ki si sredi nepredvidljive narave služijo kruh s sedmimi skorjami. Ljudi, ki živijo nekakšno razredčeno življenje pretrganih vezi, ujeti na majhnem prostoru, s katerega ni umika. Ljudi, ki po napornem dnevu ne morejo preprosto zaloputniti vrat za delovnim mestom in oditi domov. Tako življenje še v družbi rojakov zahteva trdnost in prilagodljivost, kaj šele v sedaj tako običajnih, narodnostno mešanih posadkah, z ljudmi različne mentalitete, ki govorijo tuj jezik in kuhajo hrano tujega okusa. Vendar je tako življenje tudi polno posebnih doživetij, zanimivih srečanj, pristnih odnosov, solidarnosti in poklicnega ponosa.

Na spodnjem zemljevidu označi: pot pomorščakov: Kolumba, Magellana, da Game; ... PREPROSTA, KRUH, GOSPODAR Z ŽIGOM OZNAČUJE SVOJEGA SUŽNJA KRUTOST, HIŠNA DELA KOČE ZELENJAVA NESPOŠTOVANJE Pšenični kruh brez kvasa.

Ljudi, ki po napornem dnevu ne morejo preprosto zaloputniti vrat za delovnim mestom in oditi domov. Avtor v knjigi iskrivo pripoveduje o življenju pomorščakov, ki si sredi nepredvidljive narave služijo kruh s sedmimi skorjami. Ljudi, ki živijo nekakšno razredčeno življenje pretrganih vezi, ujeti na majhnem prostoru, s katerega ni umika.

POVEZANE KNJIGE