Donava

Donava - Pavao Pavličić | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavao Pavličić
DIMENZIJA
8,97 MB
IME DATOTEKE
Donava.pdf
ISBN
4901456628484

OPIS

Donava je eno najmočnejših del sodobne hrvaške proze, posebno mesto pa ima tudi v obsežnem opusu Pavaa Pavličića. Knjiga je prvič izšla leta 1981, in od takrat jo vedno znova ponatiskujejo, razlogov za njeno dolgoživost in priljubljenost med bralci pa je gotovo več; eden izmed njih je tema ali rdeča nit knjige, ki je hkrati na neki način tudi glavni lik in morebiti tudi skrivnostni pripovedovalec, ki je spregovoril skozi avtorjevo pisanje. Dobesedno vse v tej knjigi je posvečeno in darovano Donavi ter povezano z njo. Pavličić v svojem natančnem, mestoma analitičnem, skorajda etnografsko in historično zaznamovanem pripovedovanju o Donavi, reki, ki teče skozi njegovo rojstno mesto, opisuje življenje, ki se je skozi dolga stoletja bojev in sožitja usodno stkalo in povezalo z evropskim veletokom, ki povezuje in nekako določa duha nekoč opevanega srednjeevropskega prostora.

EPA - Pisatelj, scenarist, prevajalec in profesor Pavao Pavličić je avtor več kot štiridesetih romanov, številnih zbirk kratke proze in več filmskih scenarijev, vendar Donava, ki je v izvirniku prvič izšla leta 1981, od takrat pa jo vedno znova ponatiskujejo, v njegovem obsežnem opusu zavzema prav posebno mesto.Prevajalec Dušan Šarotar jo je označil za eno najmočnejših del sodobne ... Bavarska Donava; Po svoje Bavarska Donava Natisni Cena: Od 299 € Odhodi Vsak dan, od 1.4. do 31.10.2021 Trajanje 4 noči / 5 dni Dolžina cca 153 km Država Nemčija Začetna točka Regensburg Težavnost 1 Razlaga težavnosti × Razlaga težavnosti ... Založnik o knjigi.

Knjiga je prvič izšla leta 1981, in od takrat jo vedno znova ponatiskujejo, razlogov za njeno dolgoživost in priljubljenost med bralci pa je gotovo več; eden izmed njih je tema ali rdeča nit knjige, ki je hkrati na neki način tudi glavni lik in morebiti tudi ... REKA DONAVA a) PODONAVJE je celotno omrežje reke Donave s pritoki. Panonska nižina leži ob srednjem toku reke Donave.

POVEZANE KNJIGE