Zajčje leto

Zajčje leto - Arto Paasilinna | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arto Paasilinna
DIMENZIJA
8,13 MB
IME DATOTEKE
Zajčje leto.pdf
ISBN
2054979712491

OPIS

Najuspešnejši avtorjev roman govori o novinarju Vatanenu, ki se lepega dne odloči zapustiti ustaljeno življenje in se skupaj z zajčkom odpravi živet v divjino. A beg pred civilizacijo ni tako preprost, saj mora Vatanen prebroditi še marsikatero trpko izkušnjo, preden bo dokončno zaživel novo življenje. Ljudje se namreč niso sposobni kar tako odpovedati svojemu pripadniku.

... Umetnica, ki se smeje vesolju, sebi in resnosti v umetnosti, iz svoje perspektive vidi vso stvar kot nekakšne anti-religiozne tehnike, ki razkrajajo vsakršno avtoriteto. Nina Koželj je avtorica napihljive instalacije »Zajčje leto«, ki jo v sklopu 20.

Svobodno življenje si lahko izberemo, tudi če ne čakamo na zajčje leto. Knjiga „Zajčje leto", leta 1942 rojenega finskega pisatelja Arta Paasilinne, enega najbolj priljubljenih finskih pisateljev, če že ne najbolj priljubljenega, napisana leta 1975, velja za njegovo najboljše delo. Umetnica Nina Koželj se ukvarja s slikarstvom, grafiko, kiparstvom in keramiko in ima značilen, drzen pristop do različnih materialov.

POVEZANE KNJIGE