Slutenje

Slutenje - Marcus Sedgwick | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcus Sedgwick
DIMENZIJA
10,57 MB
IME DATOTEKE
Slutenje.pdf
ISBN
7295125586455

OPIS

RAZRED ŠOLSKO LETO 2020/2021 PROZA: BEDNARSKI, P.: Modrikasti sneg BONDOUX, A.-L.: as udeev BRUDER, K.: Skupaj sami "Trenutni položaj človeka je tak, da sta center za slutenje in center za čutenje zdrsnila iz zavesti v podzavest, tako da se človek povezuje z okoljem samo prek centra za mišljenje, ta center pa označuje z besedico 'jaz'." kakor je bilo takrat, za vsak ° ~ primer, Slutenje izrekata Herodiadin paž (luna se mu zdi čudna) in Herod. Lepoto pa občudujeta mladi sirijec in Herod, oba Salomino.

V nasprotju z dekadenco simbolizmu svet ni samo čutno dojemljiv, otipljiv: za vidnimi pojavi je mogoče slutiti globljo resničnost. Zato je stvarni svet zanimiv le, če omogoča slutenje skrivnostnih, čutno nedojemljivih vrednot. Prvi prevod kakega romana Marcusa Sedgwicka (1968) v slovenščino smo dobili leta 2006, ko je izšlo Slutenje, ki ga je na priporočilni seznam uvrstila Pionirska knjižnica in ga opisala kot napet (proti)vojni roman, v katerem je avtor dobro raziskal obravnavano zgodovinsko obdobje. Pet vodoravno je stran, namenjena reševalcem križank.

POVEZANE KNJIGE