O pravičnosti v izobraževanju

O pravičnosti v izobraževanju - Zdenko Kodelja | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Kodelja
DIMENZIJA
3,42 MB
IME DATOTEKE
O pravičnosti v izobraževanju.pdf
ISBN
3540484189359

OPIS

Pravičnost v izobraževanju je še vedno deležna presenetljivo majhne pozornosti v strokovni in širši javnosti, če upoštevamo, da je pravičnost že od antike dalje razumljena kot ena od štirih kardinalnih kreposti, okrog katerih se tako kot okrog osišča zbirajo vse ostale. Predmet pričujoče knjige je na eni strani pravičnost kot osebna vrlina učitelja in vzgojitelja, na drugi strani pa pravičnost kot vrlina družbenih institucij: šole in izobraževalnega sistema, v zvezi s katerim se v zadnjem času oblikuje v razvitih evropskih in nekaterih drugih državah očitno soglasje o tem, da ni več dovolj, da je učinkovit, ampak mora biti tudi čimbolj pravičen.

Glede na razpoložljive podatke so bili za to izbrani relevantni kazalniki o vidikih enakosti (indeks enakosti), znanju jezika poučevanja in financiranju izobraževanja. Ta stran je vse o akronih CEEE in njenih pomenov kot Center za odličnost in pravičnosti v izobraževanju. Upoštevajte, da Center za odličnost in pravičnosti v izobraževanju ni edini pomen CEEE.

O pravici do izobraževanja in izpopolnjevanja direktorja odloči svet zavoda. Sklep o izobraževanju delavcu izda direktor zavoda, direktorju pa svet zavoda in ga podpiše Poročilo Pravičnost v doterciarnem izobraževanju v Evropi (Equity in School Education in Europe, .pdf) vsebuje pregled struktur izobraževalnih sistemov in izobraževalnih politik, ki so povezane s pravičnostjo v doterciarnem izobraževanju.V zadnjem delu poročila so povezani podatki o strukturi sistemov in politik z dosežki otrok na mednarodnih raziskavah znanja (PISA, PIRLS in TIMSS). ciljne skupine, vpeljan sistem usposabljanja osebja v izobraževanju odraslih in na drugih področjih, ter različne spodbude (denarne in nedenarne) za izboljšanje dostopa do izobraževanja (Utemeljitev 2).

POVEZANE KNJIGE