Ajurveda

Ajurveda - Vasant Lad | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vasant Lad
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Ajurveda.pdf
ISBN
6532129171570

OPIS

Prvič je na razpolago knjiga: Ajurveda - Veda o samozdravljenju, ki jasno razlaga lastnosti in praktično uporabo ajurvede, najstarejšega sistema zdravljenja na svetu.Lepo ilustrirano besedilo temeljito razloži naslednje:• zgodovino in filozofijo,• osnovne principe diagnostičnih tehnik zdravljenja,• ustrezno zdravilno uporabo domačih zelišč in začimb za prvo pomoč,• hrano za nevtraliziranje.• in še veliko več.Z namenom, da je besedilo razumljivejše, je dodanih več kot 50 jedrnatih skic, diagramov in tabel kot tudi slovar in kazalo.Dr. Vasant Lad je po rodu Indijec. Tri leta je delal kot direktor v ajurvedski bolnišnici v Puni v Indiji. Bil je profesor klinične medicine na ajurvedski univerzi, kjer je poučeval petnajst let. Dr. Ladovo akademsko in praktično šolanje je vključevalo tako študij alopatije (zahodna medicina) in kirurgijo kot tudi tradicionalno ajurvedo. Sedaj vodi ajurvedski inštitut v Albuquerquu in uči tri semestre ajurvedskega študija. Čez leto tudi veliko potuje po Severni Ameriki, zasebno svetuje in vodi seminarje o ajurvedi, o njeni zgodovini, teoriji, principih in praktični uporabi.Dr. Lad je tudi avtor številnih objavljenih člankov o različnih vidikih ajurvede. V slovenščini je izšla tudi njegova knjiga Ajurveda, popolni vodnik po domači lekarni (Gnostica).

Za ravnovesje prebavnega sistema je priporočljivo uživati domač jogurt, pomešan z začimbami, kot so ingver, kumina ali črni poper. Ayurveda smatra da je život kombinacija osjećaja, inteligencije, tijela i duše. Postići idealno zdravlje je moguće samo ako ste zdravi ne samo na fizičkom, nego i na duhovnom i mentalnom nivou. Ajurveda (sanskrt आयुर्वेद āyurveda, āyus - 'življenjska doba' + veda - 'znanje') je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, izvaja pa se tudi v drugih delih sveta kot oblika komplementarne in alternativne medicine zdravilstva.Beseda Ayurveda je v sanskrtu sestavljena iz besede »āyus«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje« ali »znanost«. Ajurveda in hrana.

Vsaka snov, ki ne opravi tega dela, je strup. Ajurveda se ukvarja s telesom, umom in dušo, saj so vsi ti deli našega bitja med seboj povezani in odvisni.

POVEZANE KNJIGE